Βασίλης Σαμούρκας

Δημοσιογράφος, New Media, Digital Journalism

Εμπρός στον 64μπιτο δρόμο που χάραξε η Apple!

Λίγες μόλις ώρες μετά την παρουσίαση των καινούριων iPhone, η Samsung αακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε η καλιφορνέζικη εταιρεία: τους επεξεργαστές 64-bit. Όπως επιβεβαίωσε ο κορεάτικος τεχνολογικός κολοσσός, τα επόμενα smartphones του θα κρύβουν μέσα τους τη νέα γενιά επεξεργαστών που το iPhone 5S έφερε στην αγορά.

Το μεγάλο ζήτημα που και οι δύο γίγαντες της τεχνολογίας καλούνται τώρα να απαντήσουν, είναι τι θα κάνουμε με αυτούς τους τόσο εξελιγμένους επεξεργαστές!

Οι περισσότερες εφαρμογές δεν τους υποστηρίζουν, οι developers χρειάζονται πολύ χρόνο για να τις προετοιμάσουν και οι καταναλωτές ακόμη περισσότερα χρήματα για να τα αγοράσουν. Αυτό καθιστά την κλασσική -πλέον- 32-bit τεχνολογία, κυρίαρχη στην κούρσα της με το νέο αυτό αντίπαλο· τουλάχιστον για όσο καιρό ακόμη κρατήσει η -πρακτική- δημοφιλία της.

Φυσικά, όπως όλοι μπορούν πολύ εύκολα να καταλάβουν, οι 64-bit  επεξεργαστές είναι το μέλλον. Η μεταφορά δεδομένων σε λογισμικό φτιαγμένο γι’ αυτές τις ταχύτητες είναι ασύγκριτα γρηγορότερη, ενώ η επέκταση της μνήμης RAM, η οποία τώρα έχει ταβάνι τα 4GB, μπορεί να φτάσει (στη θεωρία) ως και τα 16 δισ. gigabytes RAM.

Η γρηγορότερη συσκευή Samsung αυτή τη στιγμή είναι το Samsung Galaxy Note III, με 3GB RAM, για τα οποία απαιτήθηκε η δημιουργία της πρωτοποριακής 3,200 mAh μπαταρίας.

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι πριν την 10η Σεπτέμβρη, η ενεργοβόρα και πανάκριβη τεχνολογία των 64-bit κρατούσε τους κατασκευαστές μακριά από τέτοιου είδους σκέψεις. Όχι πια…

(Ημ/νία δημοσίευσης: 12-9-2013)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 12, 2013 by in FortuneGreece.com and tagged , .
%d bloggers like this: