Βασίλης Σαμούρκας

Δημοσιογράφος, New Media, Digital Journalism

Μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία!

Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό. Να συναντήσουμε δηλαδή την πρώτη βιβλιοθήκη η οποία δεν έχει ούτε ένα βιβλίο! Η αρχή έγινε στο Τέξας, των ΗΠΑ. Εκεί βρίσκεται η BiblioTech, η οποία άνοιξε της πόρτες της στα μέσα Σεπτεμβρίου και περιέχει 10.000 τίτλους βιβλίων, όλοι ηλεκτρονικοί.

Μπορεί να μην χρειάζεται καν να επισκεφτείς την βιβλιοθήκη, μιας και το ίδιο ακριβώς που θα κάνεις αν πας εκεί, μπορεί να γίνει κι από το σπίτι, όμως οι εργαζόμενοι λένε ότι η φυσική παρουσία προσφέρει πολλά περισσότερα και στα μέλη αλλά και στην επιχείρηση.

Τα 445 τετραγωνικά της BiblioTech μοιάζουν περισσότερο με ένα Apple Store παρά με μια βιβλιοθήκη. Είναι διακοσμημένη με πορτοκαλί τοίχους, πολύχρωμο play room για τα παιδιά γεμάτο οθόνες αλλά και πολλά οφέλη για τους αναγνώστες: 45 iPads, 40 laptops και 48 H/Y για όποιον θέλει να περάσει την ώρα του σαν να βρίσκεται σε μια παραδοσιακή βιβλιοθήκη.

Όλα τα e-books και τα audiobooks βρίσκονται σε υπηρεσία cloud της ίδιας της βιβλιοθήκης ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα για τα 7.000 μέλη που έχουν γραφτεί μέσα σε έναν μόλις μήνα.

(Ημ/νία δημοσίευσης: 27-10-2013)

Advertisements

Information

This entry was posted on October 27, 2013 by in FortuneGreece.com and tagged .