Βασίλης Σαμούρκας

Δημοσιογράφος, New Media, Digital Journalism

Δύσκολοι καιροί για την Manchester United

Το τελευταίο διάστημα η Manchester United έχει πάρει την αγωνιστική κατιούσα. Αποκλεισμοί, ήττες και επιεικώς μέτρια πορεία στη φετινή Premier League. Τα κακά μαντάτα όμως δεν έρχονται από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά απ’ τις εισπράξεις στα ταμεία.

Σύμφωνα με τη λίστα των πλουσιότερων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Deloitte, η United έπεσε από την πρώτη τριάδα των «φραγκάτων» του χώρου για την αγωνιστική σεζόν 2012-2013 παρά το γεγονός ότι τα έσοδα της αυξήθηκαν στα 423,8 εκατ. ευρώ από τα 395,5 εκατ. Προφανώς, οι άλλοι έβγαλαν περισσότερα!

Πρώτη για ένατη χρονιά παραμένει η Ρεάλ Μαδρίτης με 518,9 εκατ. ευρώ, με δεύτερη την Μπαρτσελόνα και τρίτη την Μπάγερν Μονάχου. Μετά την τέταρτη Manchester United έρχεται η Paris Saint Germain των βαθύπλουτων Αράβων που τα τελευταία χρόνια έχουν «σπρώξει» αμέτρητα εκατομμύρια για να μαζέψουν στο Παρίσι ότι καλύτερο κυκλοφορεί.

Παρά την κρίση και τη συνεχιζόμενη λιτότητα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, το ποδόσφαιρο ανθεί. Τα 20 πλουσιότερα κλαμπ αύξησαν κατά 8% τα έσοδα τους, συγκεντρώνοντας 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Σύμφωνα με τα οικονομικά τους στοιχεία, το ποσό αυτό προήλθε κυρίως από τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, και όχι από τα εισιτήρια και τις πωλήσεις φανέλων όπως γινόταν κάποτε.

(Ημ/νία δημοσίευσης: 23-1-2014)

Advertisements

Information

This entry was posted on January 23, 2014 by in FortuneGreece.com and tagged .