Βασίλης Σαμούρκας

Δημοσιογράφος, New Media, Digital Journalism

Το come back της BlackBerry

Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την BlackBerry. Ο άλλοτε κυρίαρχος στο χώρο των «ασφαλών smartphones» είδε τις Samsung και Apple να την ξεπερνούν κατά πολύ και τις πωλήσεις να μειώνονται απογοητευτικά. Όμως, οι απανταχού φίλοι των κινητών της δεν θα μείνουν για πολύ καιρό ακόμη «παραπονεμένοι», καθώς η εταιρεία κυκλοφορεί κι επίσημα την τελευταία της συσκευή. Το BlackBerry Passport.

Το νέο smartphone έχει τετράγωνη οθόνη αφής 4,5 ιντσών με ανάλυση 1440 x 1440 pixels η οποία θα προσφέρει μοναδική ποιότητα βίντεο και εικόνας. Σύμφωνα με την BlackBerry, το μεγαλύτερο πλάτος της οθόνης αποτελεί το σημείο-κλειδί που θα αγαπήσουν όσοι στέλνουν συχνά e-mail ή κρατούν σημειώσεις, καθώς θα χωράει έως και 60 χαρακτήρες σε κάθε σειρά.

hand_blackphone2

Ο επεξεργαστής του είναι ο τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon MSM8974 και η μνήμη του φτάνει τα 3GB. Επίσης διαθέτει φωτογραφική μηχανή 13ΜΡ από πίσω και 2ΜΡ μπροστά. Σύμφωνα με τα αρχικά τεστ η μπαταρία του θα αντέχει 15 ώρες συνεχούς χρήσης, ενώ θα φέρει και το νέο λογισμικό BB10.3.

Επιπλέον, το BlackBerry Passport θα έχει ένα «επαναστατικό» πληκτρολόγιο αφής, το οποίο θα ενεργοποιεί τη συσκευή με ένα απλό άγγιγμα προσφέροντας «περισσότερους τρόπους ελέγχου του smartphone χωρίς να χρειαστεί να αγγίξουμε την οθόνη». Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το πληκτρολόγιό της θα είναι τέσσερις φορές πιο ακριβές από τα on screen πληκτρολόγια και θα μειώσει τα ορθρογραφικά λάθη κατά 74%. «Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει κατασκευάσει ποτέ της τέτοιο πληκτρολόγιο», σημείωσε η BlackBerry.

Πολλές από τις λειτουργίες του BlackBerry Passport θα περνούν από την εφαρμογή BlackBerry Assistant, η οποία αποτελεί «τον πρώτο ψηφιακό βοηθό που κατασκευάστηκε για επαγγελματικούς σκοπούς». Όπως σημειώθηκε, σε αντίθεση με την Siri και το Google Now, το BlackBerry Assistant θα έχει πρόσβαση σε κωδικοποιημένα δεδομένα τα οποία αποθηκεύονται σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο της εταιρείας:

(Ημ/νία δημοσίευσης: 24-9-2014)

Advertisements

Information

This entry was posted on September 24, 2014 by in FortuneGreece.com and tagged , .